DISSABTE 14 DE MAIG DE 2011

Dissabte 14 de maig de 2011, els Geganters i Grallers de La Llacuna, varem visitar els postres amics i companys de Masquefa per participar en una cercavila en motiu del recent nomenament de Masquefa com a Ciutat Gegantera 2012. Aquest Ciutat Gegantera serà també molt especial pels Geganters i Grallers de La Llacuna ja que el nostre grup de músics seran els que posaran el toc de gralla i timbal al ball d’En Treball, na Cultura, Pau i Alegria (Gegants i Gegantons de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya).

Aquesta cercavila va estar formada per un ball de gitanes, per dos grups de bastoners i per una bèstia de foc i pels Gegants i Gegantó de Masquefa i pels Gegants, Gegantó i músics de La Llacuna. Aquesta cercavila es va iniciar l’antiga fàbrica i va recórrer alguns dels carrers de Masquefa, però la pluja no ens va permetre arribar a la Plaça del municipi i varem tornar cap a la fàbrica a on va tenir lloc les actuacions de cada grup cultural.

En aquest dia va ser va ser informat al poble que Masquefa acolliria, el 8, 9 i 10 de juny de 2012, la Ciutat Gegantera de Catalunya 2012.

Aquesta diada la va precedir la presentació del local de reunions i d’exposició de Masquefa Ciutat Gegantera 2012. Aquest local és l’antiga biblioteca que va ser presentat divendres 13 de maig. Aquest dia es va comptar amb la presència de membres de la Junta Directiva de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, entre els quals hi havia el seu president. També es va comptar amb la assistència de l’Alcalde de Masquefa, la colla gegantera de Masquefa, els Geganters i Grallers de La Llacuna i tot el municipi de Masquefa.

Per donar començament a la presentació hi va haver els parlament per part del David Roy (President de l’ACGC), Xavier Boquete (Alcalde de Masquefa) i Elena Fàbregas (cap de colla de la Colla Gegantera de Masquefa). Desprès dels parlaments els Gegants de Masquefa varen ballar a ritme dels grallers i timbalers de La Llacuna. Per tant, la música dels grallers va donar l’entrada a la gegant a veure el local.

En aquest local hi ha exposats tots els recordatoris que, al llarg de la trajectòria de la Colla Gegantera de Masquefa, han anat aconseguint per tots els pobles i ciutats de Catalunya i fora. També dir que es varen fer samarretes especials per la proclamació de Masquefa Ciutat Gegantera 2012. Després va tenir lloc la projecció del vídeo presentació de la candidatura per a Ciutat Gegantera. Per finalitzar l’acta hi va haver un petit aperitiu amb un brindis i a continuació dels Grallers de La Llacuna varen tocar algunes de les peces del seu repertori.